Bij een energetische behandeling wordt je energieveld hersteld en in balans gebracht. Dit gebeurt door middel van het wegnemen of toevoegen van energie.

Een behandeling kan zittend, liggend of staand plaats vinden. Het is niet nodig de kleding uit te doen, maar het is voor de therapeut wel prettig als je je schoenen uittrekt, omdat de voeten meestal moeten worden aangeraakt.

De energetisch therapeut kan verschillende technieken gebruiken. Bijvoorbeeld energie-overdracht via de handen, de ogen, de adem of zelfs zonder aanraking.

Alle vormen van energetische therapie zijn gebaseerd op het maken van een verbinding tussen het energieveld van de cliënt, dat van de therapeut en grotere energievelden, zoals dat van de aarde. Hierdoor komt er een stroom op gang van helende energie.

Deze energie spoelt het energiesysteem van je lichaam en geest schoon, zodat je zelfgenezende vermogen weer goed kan werken. De therapeut kan opgehoopte, stilstaande of langzame energie uit je energieveld halen, zodat de gezonde energie weer vrij kan stromen.

Na een behandeling is het belangrijk veel water te drinken, omdat water een wezenlijk onderdeel vormt van de energiebanen in je lichaam.

Het is mogelijk dat je je direct na een behandeling heel energiek voelt. Dit duurt niet altijd lang. Meestal word je daarna even heel erg moe. Ga een keer vroeg slapen, of neem overdag wat meer rust. Meestal is dit binnen een dag of twee over en ga je je steeds beter voelen.

Het kan ook voorkomen dat je je direct na de behandeling extra ziek voelt. Dit is de zogenaamde beginverergering. Ook deze duurt meestal niet langer dan één of twee dagen. Is dat wel zo, is het verstandig om de vervolgbehandeling te vervroegen. Meestal zorgt dat snel voor verlichting. De beginverergering is een teken dat je lichaam en geest hard aan de slag gaan om gezond te worden. Je symptomen komen dan tijdelijk wat meer op de voorgrond te staan.

Afhankelijk van de ernst van je klachten zijn meerdere behandelingen nodig. Je therapeut bespreekt met jou hoeveel en evalueert de resultaten.